Wat is UWC xperience

Wat is UWC xperience?
UWC xperience is onderdeel van UWC Nederland. UWC xperience heeft als missie om het gedachtegoed van UWC onder zoveel mogelijk jongeren binnen Nederland te verspreiden. Dit doet UWC xperience door middel van trainingen op en voor middelbare scholen in heel het land en door het organiseren van de UWC summer xperience. De trainingen zijn gericht op jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud van alle schoolniveaus: van vmbo-kader tot (tweetalig) gymnasium.

Wat doet UWC xperience?
UWC xperience richt zich voornamelijk op meerdaagse trainingen waarbij de leerlingen op locatie verblijven. Op deze manier is het mogelijk om een veilige sfeer te creëren waar bovengenoemde thema’s gezamenlijk onderzocht en (persoonlijke) verhalen en ervaringen gedeeld kunnen worden. Een training van UWC xperience kan bijvoorbeeld binnen een projectweek, in een weekend van vrijdag t/m zondag gepland worden of als alternatief voor een studiereis.

We werken met thema’s zoals (persoonlijk) leiderschap, zelfbewustzijn, stereotypen en vooroordelen, buitensluiting, gender, en persoonlijke groei en kwaliteiten. De focus van onze trainingen is een combinatie van persoonlijk en maatschappelijk leiderschap: leer jezelf goed kennen en kijk hoe jij bij kunt dragen aan het creëren van een vreedzamere en duurzamere wereld!

Tevens organiseert UWC xperience jaarlijks de UWC summer xperience. In 2017 vindt het inmiddels voor de 12e keer plaats. Gedurende een week gaan de deelnemers zowel individueel als gezamenlijk aan de slag met persoonlijk en maatschappelijk leiderschap.

Ons zomerprogramma is gericht op jongeren tussen de 15 en 20 jaar oud. De groep is idealiter en normaliter zo divers mogelijk. Door de grote diversiteit in geografische, academische, culturele en sociaaleconomische achtergronden biedt de UWC summer xperience jongeren de mogelijkheid om elkaar, elkaars leefwerelden, en zichzelf (beter) te leren kennen door persoonlijke verhalen, ervaringen en visies met elkaar te delen en te onderzoeken. Door middel van interactieve en creatieve werkvormen onderzoeken en reflecteren de deelnemers zowel individueel als gezamenlijk op hoe ze zich verhouden tot (1) zichzelf, (2) de ander, (3) het onbekende en (4) de gemeenschap waar zij onderdeel van uitmaken.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Wie geven de workshops van UWC xperience?
Het trainersteam van UWC xperience bestaat uit professioneel opgeleide jonge mensen met een UWC achtergrond (hebben zelf op een UWC college gezeten of aan de UWC summer xperience meegedaan) en jonge mensen met een algemene trainersachtergrond, maar met een gedeelde passie voor de idealen van UWC. 

Deel deze pagina: