UWC xperience

Wat is UWC xperience?

UWC xperience is onderdeel van UWC Nederland. UWC xperience heeft als missie het gedachtegoed van UWC onder zoveel mogelijk jongeren binnen Nederland te verspreiden. Dit doet UWC xperience door het aanbieden van trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk leiderschap op en voor middelbare scholen én door het organiseren van de UWC summer xperience. De trainingen zijn gericht op jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud van alle schoolniveaus: van vmbo-kader tot (tweetalig) gymnasium.

UWC xperience brengt jongeren van zo divers mogelijke achtergronden samen om zichzelf en elkaar beter te leren kennen door het delen van ervaringen, perspectieven en idealen. Ook onderzoeken de jongeren hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan een vreedzamere en duurzamere wereld.

Het trainersteam van UWC xperience bestaat uit professioneel opgeleide jonge mensen met zowel een UWC (IB of UWC summer xperience) als een algemene trainersachtergrond, maar met een gedeelde passie voor de idealen van UWC.

Deel deze pagina: