Impact op de omgeving van de school

Iedere UWC leerling doet mee aan het Community Services Programme, waarin ze vrijwilligerswerk doen voor de lokale gemeenschap rondom de school. Leerlingen doen gemiddeld zo’n 250 uur vrijwilligerswerk per jaar, veel meer dan door het IB voorgeschreven.

Er lopen op iedere school verscheidene projecten, veelal geïnitieerd, georganiseerd en geleid door de leerlingen zelf. Zo geven ze Engelse of wiskundeles aan de lokale kinderen in Singapore, werken ze met AIDS- en HIV-wezen in Swaziland en runnen ze een maritiem onderzoekscentrum in Canada.

Een belangrijk onderdeel van het UWC leven is de Projectweek. Eenmaal per jaar krijgen leerlingen de kans om een eigen project te organiseren en zich te verdiepen in een onderwerp. Een week lang doen ze ervaringen op en ontdekken ze nieuwe dingen. Ze trekken er meestal op uit, veelal samen met een aantal medeleerlingen en mogelijk een docent. Ze maken van hun projectweek een verslag om de praktijk aan het op school geleerde te koppelen. Voorbeelden zijn het voorbereiden en uitvoeren van een extreme wandeltocht in Bosnië Herzegovina, tot theater en psychotherapie met vluchtelingen in Hong Kong.

Deel deze pagina: