Impact op de maatschappij

Bij terugkeer in hun land van herkomst breiden UWC leerlingen, door studie- en loopbaankeuzes en hun vastberadenheid om iets terug te doen voor de maatschappij, hun impact uit naar de eigen gemeenschap en de maatschappij.

Onze oud-leerlingen werken in de kunst, de wetenschap, het bedrijfsleven, de overheid en zelfs in de ruimte. Allemaal, van jongerenwerkers tot gespecialiseerde artsen, proberen ze een positieve impact te hebben op het leven van anderen. De Argentijnse marine-officier die in de Falklandoorlog veel levens redde door zijn vertrouwen in de Britten. De Canadese astronaut die overal ter wereld kinderen inspireert door ze naar de wereld als geheel te laten kijken. Maar ook de plastisch chirurg die zoveel mensen een betere kwaliteit van leven geeft. Daarnaast doet 82% van de Nederlandse oud-leerlingen vrijwilligerswerk.

Klik op de afbeelding voor verdere informatie.

50.000 Alumni over de hele wereld ondersteunen elkaar bij nieuwe initiatieven en professionele en persoonlijke vraagstukken. Daarbij biedt het netwerk 50.000 slaapplekken in alle uithoeken. Leerlingen die geïnteresseerd zijn in UWC kunnen op Facebook de pagina van UWC Nederland bezoeken. Hierop vind je post van UWC Nederland, Nederlandse oud-leerlingen en hun ouders.

Deel deze pagina: