FAQ Leven op de colleges

Hoe woon je op een college?

De meeste colleges hebben tussen de 300 en 400 residentiële leerlingen uit de hele wereld. Iedereen woont op de campus op het schoolterrein, behalve op UWC Adriatic, waar je leeft in studentenhuizen verspreid door het dorp. Je woont meestal met drie of vier andere leerlingen op een kamer. Natuurlijk zijn er op de scholen wel mogelijkheden om zo nu en dan even alleen te zijn, mocht je daar behoefte aan hebben. Per groep van kamers is er een zogenaamde house parent, die een oogje in het zeil houdt en waarbij de leerlingen terecht kunnen met vragen en problemen.

Kun je uitgaan op een UWC?

Dat verschilt van school tot school. Sommige colleges liggen vrij geïsoleerd en de regels voor het thuiskomen en gaan slapen verschillen per school. Toch is het meestal wel mogelijk om af en toe naar een lokale kroeg te gaan. Ook zijn er (veel) feesten en evenementen op de colleges zelf.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan de services & activities?

Gemiddeld ben je twee middagen in de week bezig met je services en drie middagen of avonden met je activities. Dit verschilt per college.

Heb je vakantie?

Je hebt gewoon zomervakantie en kerstvakantie (alleen op Waterford is het schooljaar anders ingedeeld). Op de meeste colleges heb je ook één of twee keer per jaar een projectweek, waarin je bijvoorbeeld kan gaan reizen of aan een project kan meedoen.

Mis je je vrienden niet?

In het begin is alles nieuw en vreemd, maar dat went snel. Iedereen op jouw college zit in hetzelfde schuitje. Hierdoor kun je elkaar helpen en maak je snel nieuwe vrienden. Op ieder college is internet aanwezig. Er zijn dus genoeg manieren om in contact te blijven met je familie en vrienden in Nederland.

Hoe is de begeleiding van leerlingen geregeld?

UWC Nederland heeft een focusgroep begeleiding die de leerlingen direct na de selectie onder zijn hoede neemt. Deze focusgroep, die bestaat uit ouders en oud-leerlingen, bereidt nieuwe leerlingen en hun ouders voor op de 2 jaar op een college en helpt hen gedurende die hele periode totdat de leerling het IB examen heeft gedaan en terugkeert naar huis (of elders). De Focusgroep Begeleiding wordt ook op de hoogte gehouden door het college en neemt waar nodig contact op met leerling en de familie.

Deel deze pagina: