UWC Nederland

UWC Nederland is de Nederlandse tak van de internationale UWC organisatie. Fondsenwerving, leerlingenwerving, - selectie en –begeleiding, onderhouden alumninetwerk en het organiseren van korte programma’s behoren tot de kernactiviteiten. Er zijn nationale comités in meer dan 150 landen.

Klik hier voor het organogram.

Stichting UWC Nederland is eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van UWC in Nederland. Onder de stichting vallen het nationaal comité (werving, selectie en begeleiding van leerlingen, en oud-leerlingennetwerk), de UWC Xperience (korte programma’s in Nederland) en het belang van UWC Nederland in UWC Maastricht.

UWC Nederland heeft een Raad van Toezicht, verantwoordelijk voor het toezicht op de doelrealisatie van Stichting UWC Nederland. In het bestuur van de Stichting en de Raad van Toezicht zitten vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en oud-leerlingen (alumni).

Het kantoor ondersteunt de Stichting UWC Nederland bij alle activiteiten en evenementen. Het kantoor is gevestigd in het treinstation van Diemen Zuid.

Fondsenwerving voor leerlingen uit Nederland en de Caribische gebiedsdelen, voor internationale leerlingen op UWC Maastricht en de UWC xperience is een van de belangrijkste activiteiten van UWC Nederland. Bijdragen van oud-leerlingen, individuen, stichtingen, bedrijfsleven en overheden zijn van essentieel belang voor het UWC Beurzenprogramma

Wereldwijd zijn er ruim 150 nationale comités. Het Nederlandse nationaal comité bestaat uit vrijwilligers – vaak oud-leerlingen – die nieuwe leerlingen voor de tweejarige opleiding werven en selecteren, en geselecteerde leerlingen en hun ouders begeleiden. Ook onderhouden ze het netwerk van oud-leerlingen.

De UWC xperience organiseert korte programma’s voor Nederlandse leerlingen van vmbo tot hbo om het gedachtengoed van UWC verder te verspreiden. De trainingen worden gegeven door trainers tussen de 18 en 24 jaar, vaak oud-leerlingen van UWC.

UWC Maastricht de 12de van de 16 scholen en colleges, is mede opgericht door UWC Nederland en geldt als ons vlaggenschip in Nederland. UWC Nederland is betrokken door deelname in de coöperatie om zo de missie, het merk en de waarden van UWC te vertegenwoordigen. UWC Nederland werft bovendien een deel van de beurzen van geselecteerde (buitenlandse) leerlingen.

UWC Nederland heeft de ANBI-status.

Deel deze pagina: