UWC Maastricht

2009

De grote diversiteit aan culturen en nationaliteiten en de focus op leerlingen uit conflictgebieden geven leerlingen op UWC Maastricht een kleurrijke, internationale schoolervaring. De Nederlandse leerlingen geven als ambassadeurs van hun eigen land hun internationale klasgenoten inzicht in de Nederlandse en Europese culturen. UWC Maastricht geeft leerlingen de vrijheid om zelf initiatief te nemen om projecten op te zetten en tradities op te bouwen. Leerlingen zijn betrokken bij organisaties zoals Amnesty International en de scoutinggroepen rondom Maastricht. UWC Maastricht richt zich op de leiderschapsvaardigheden van de leerlingen. Elk jaar organiseren de leerlingen conferenties zoals TEDxYouth en de International Peace Conference, met sprekers vanuit verschillende disciplines. Het college en de stad Maastricht en omstreken bieden veel mogelijkheden voor sport en culturele activiteiten.

                                                                            
Locatie Maastricht (pop. 122.000), in het heuvelachtige zuiden van Nederland. Het college ligt in het noordoosten van de stad in een parkachtige omgeving. Maritiem klimaat.
Leerlingen 725 leerlingen in totaal van 2-18 jaar, waarvan 120 boarders (intern op de campus, 16-19 jaar). 85 nationaliteiten.
Bijzonderheden Stadscollege. Nieuwe campus in 2013 in gebruik genomen, gevestigd op een eiland dat ontsloten wordt door twee bruggen.

Speciale activiteiten

  • Nadruk op innovatie, energie en duurzaamheid, en oplossingen voor de toekomst;

  • Vakken zoals Design Technology en Global Politics;

  • Bewoners van Maastricht en leerlingen van andere scholen worden betrokken bij maatschappelijke projecten.

Klik hier voor de website van UWC Maastricht.

Deel deze pagina: