Selectieprocedure

Aanmelden voor de tweejarige opleiding kan via het online aanmeldformulier. Na ontvangst van het formulier bij UWC Nederland bestaat de selectie uit drie rondes: een papieren selectie waarbij je portfolio wordt beoordeeld; een selectiedag met groepsactiviteiten en een persoonlijk interview; en een eindinterview met vier selecteurs, waaronder een oud-leerling, een psycholoog en een onderwijsspecialist.

Alle selecteurs zijn goed opgeleid en wegen academisch niveau, sociale betrokkenheid, volwassenheid en evenwichtigheid, plus de affiniteit met de UWC missie en idealen. Leerlingen met een brede interesse en een gedrevenheid om te leren en bij te dragen aan de UWC gemeenschap hebben onze voorkeur. We kijken zowel naar wat je in het verleden hebt gedaan, als naar je potentieel. We selecteren niet een bepaald type persoon, maar een gevarieerde groep van persoonlijkheden die de ambitie hebben om een betere en duurzamere wereld te creëren.

Het selectieproces is volledig autonoom: selecteurs komen zoveel mogelijk niet in contact met kandidaten die ze kennen en de leden van het selectiecomité hebben geen toegang tot de financiële gegevens van de kandidaten. Alle kandidaten worden aan dezelfde criteria gemeten, onafhankelijk van hun achtergrond.

De tweede en derde rondes vinden plaats op twee (achtereenvolgende) dagen in februari en maart. Geselecteerde kandidaten moeten op beide dagen beschikbaar zijn. Het selectiecomité bepaalt na afloop van elke ronde op welke dag de kandidaat aanwezig dient te zijn.

Selectiedata 2018-2020 Nederland

Selectie ronde         Datum                           Locatie                                        
Sluiting Papieren Selectie     28 januari 2018   n.v.t.
Tweede ronde: Landelijke Selectie 10 & 11 februari 2018 University College Utrecht
Eindselectie 3 & 4 maart 2018     University College Utrecht

Selectiedata generatie 2018-2020 Nederlandse Antillen

Voor kandidaten uit het Caraïbische deel van het Koninkrijk wordt een schriftelijke selectie gehouden en ten slotte een selectiedag met groepsopdrachten en een interview. We streven ernaar om alle kandidaten op één eiland samen te laten komen.

Eindselectie                                 24 & 25 februari 2018  n.t.b.                                      

Uitslag en financiën

De financiële achtergrond van leerling en ouders speelt geen rol bij de selectie. Pas als het selectieproces volledig is afgerond, zoekt de penningmeester van UWC contact met de ouders van de geselecteerde leerlingen over de hoogte van hun financiële bijdrage. Het Beurzenprogramma van UWC Nederland stelt (gedeeltelijke) beurzen beschikbaar voor de opleiding op één van de zeventien colleges en de UWC xperience. 

Deel deze pagina: