Aanmelden tweejarige UWC opleiding

Het tweejarig IB Diploma Programme op een van de zeventien scholen en colleges wereldwijd staat gelijk aan 5 en 6 vwo in Nederland. UWC Nederland selecteert ieder jaar rond de vijfentwintig leerlingen uit Nederland en de Nederlandse Antillen.

Na je aanmelding via het aanmeldformulier, volgt een selectieprocedure van drie rondes, waarbij je na iedere ronde hoort of je doorgaat naar de volgende ronde.

Het is niet mogelijk je aan te melden voor een specifiek UWC college. Je kunt je voorkeur aangeven, maar de selectiecommissie bepaalt welk college het best bij je past. Leerlingen met de Nederlandse nationaliteit die niet in Nederland wonen, kunnen zich via UWC Nederland opgeven, en zijn verplicht in Nederland aanwezig te zijn bij de selectiedagen. Zij kunnen zich ook aanmelden bij het Nationaal Comité van het land waarin zij wonen (als ze daar worden geaccepteerd).

Directe aanmelding bij de UWC scholen en colleges voor het International Quotum is bedoeld voor landen die geen eigen nationaal comité en selectieproces hebben. Bij sommige colleges is directe aanmelding mogelijk, maar het college neemt altijd contact op met UWC Nederland. Voor directe aanmeldingen zijn geen beurzen beschikbaar.

De aanmeldmodule sluit op 15 december 2017!

Deel deze pagina: